728 x 90

Dokonalé americké konopné Brownies

Dokonalé americké konopné Brownies

Dezert, který vznikl v USA, si podmanil celý svět. Na povrchu křupavá krustička a uvnitř hutná, až trochu tekutá čokoládová slast. INGREDIENCE: 250 g konopné máslo 0,5 lžička soli 6 ks vejce 1 balíček vanilkový cukr nebo lžička vanilkové esence 200 g polohrubá mouka 300 g hořká čokoláda s vysokým obsahem kakaa 4 lžíce kakao

Dezert, který vznikl v USA, si podmanil celý svět. Na povrchu křupavá krustička a uvnitř hutná, až trochu tekutá čokoládová slast.

INGREDIENCE:

250 g konopné máslo
0,5 lžička soli
6 ks vejce
1 balíček vanilkový cukr nebo lžička vanilkové esence
200 g polohrubá mouka
300 g hořká čokoláda s vysokým obsahem kakaa
4 lžíce kakao nejlépe holandské
pečící papír
250 g cukr

Nejprve si připravíme plech. Ten vymažeme kouskem másla z celku (asi 10 g) a poté vyložíme pečícím papírem, který se máslem pěkně přilepí a drží tvar. Zbytek másla nakrájíme na kousky, čokoládu nalámeme na kostky.

Připravíme vodní lázeň na rozehřání čokolády a konopného másla. Větší hrnec naplníme do poloviny vodou, kterou přivedeme k varu. Voda by neměla vařit “příliš”, měla by pouze zlehka bublat. Do tohoto hrnce vložíme menší hrnec. Horká voda ve spodním hrnci ohřívá menší hrnec tak, že se suroviny v něm nepřipalují a nepřichytávají.

V menším hrnci rozpustíme kostky čokolády a kousky konopného másla. Rozpuštěné suroviny by měly mít hladkou polotekutou konzistenci. Poté odstraníme menší hrnec z lázně a přimícháme cukr, sůl, vanilkový cukr a kakao. Zhoustne-li hmota příliš, je možné ji pomocí lázně ještě lehce rozehřát. Poté přidáváme vejce, jedno po druhém, a po přidání každého směs dobře promícháme. Nakonec přimícháme i mouku. Těsto je stále tekuté, ale už dosti husté.

Rozehřejeme troubu na 175°C. Těsto vylejeme na plech a rozetřeme do rovna (můžeme posypat ořechy či mandlemi) a pečeme. Pečení je nejdůležitější část – je důležité Brownies nepřepéci. Pečeme tedy přibližně 25-30 minut a v průběhu pečení Brownies kontrolujeme píchnutím párátkem – těsto by mělo stále na párátku tvořit malé vlhké drobky, ale nemělo by se příliš barvit (jako v neupečeném těstě).

Při pečení se bude zvedat na povrchu lesklá krusta. Ta po vychladnutí spadne a je žádaná. Upečený plech necháme dobře vychladnout a poté krájíme na jednotlivé cca 5×5 cm velké Brownies. Vytvoříme tak cca 32 Brownies. Brownies by měly být uvnitř mokré a vláčné. Dle receptu do těsta nepatří žádné kypřící složky, záleží však na typu a chuti.

Doplnění z komentářů: Píšete, že doba pečení je velmi závislá na troubě a jejím typu. V různých troubách tak pečení může zřejmě trvat i pouhých 15 minut – důležité je tedy těsto kontrolovat během pečení. Napsali jste také, že je těsto možné s úspěchem péci ve formičkách na muffiny – výborný nápad. 😉 Za příjemné komentáře všem velmi děkuji!

1 comment
Dr. Hemphouse
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

1 Comment

Nejnovější články

Top Authors

Nejvíce Komentováno

Zveřejněná Videa